Margareta Křížová | Jak najít investora a nepřijít o vlastní kalhoty

Episode 159,   Sep 10, 01:45 AM

Episode image
Splnil se vám sen. Dostali jste požadovanou investici od investora. Dali jste mu pořádný kus firmy, kterou jste budovali několik let. Otevírá se před vámi svět a lahev šampaňského. Slavíte.

Pár měsíců na to se nestačíte divit. Chodíte pořád do té samé kanceláře. Máte ale pocit, že chodíte do korporátu, kterému jste se vždycky vyhýbali jako čert kříži. Ani nevíte, jak se to stalo. Vyplňujete reporty jak na běžícím pásu, možná vás i na oko povýšili, jenže … jenže reálný dopad na firmu máte minimální. Skoro brečíte.

Prostě jste dali na začátku z ruky moc procent. A teď už je pozdě to hasit.

Aby se tyhle věci neděli a vy jste mohli rozvíjet svůj nápad do skutečně řízeného a chtěného exitu, je potřeba si dát bacha a hned od začátku start-upu postupovat podle správných not. Ty nám do studia přišla představit Margareta Křížová. Byznys mentorka, která pomáhá jak firmy prodávat, tak je ze země vykopávat. Je v Zážehu už podruhé. Tentokrát jsme se zaměřili právě na start-upy, konkrétně na tyto otázky …

🔸 Jaké jsou první kroky při založení startupu?
🔸 Kdy jít za investorem a jakého hledat?
🔸 Co investorovi prezentovat?
🔸 Kolik firmy investorovi nabídnou?
🔸 Jak prověřit, že si s investorem sednete?

No a protože je Margareta jako tradičně skvělá, připravila bonusy rovnou dva – návody „Jak se jedná s investorem“ a „Jak napsat pitchdeck“. Jestli začínáte se start-upem, je to must read. Svoje si tam ale najdete i pokud už máte firmu pár let. Protože co je to vlastně pitchdeck? Srozumitelně podaný byznys plán. A ten se hodí vždycky. Oba bonusy najdete na mých webových stránkách www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i všechny další epizody.