Martin Jůza & Filip Veselý | Jak vyprávět skvělý příběh

Episode 154,   Aug 06, 01:45 AM

Episode image
Jsou vystudovaní umělci. Přesto se dali na řemeslo. Alespoň podle jejich vlastních slov. A byznysmeni. Úspěšní byznysmeni. To podle mě.

Nějakou dobu to nevypadalo dobře. Dělali věci, které tu dělá hromada firem. Dokázali se dobře uživit, ale jejich ambice a umělecká frustrace je hnala dál. Dneska mají mezinárodně úspěšnou firmu se skvělými produkty na velmi specifickém trhu. Pro spoustu podnikatelů pouhý sen. Jim se vyplnil.

A ještě jedna věc mě na nich zaujala. Sice dělají filmy, ale věcí, které lze implementovat do jakéhokoliv podnikání, v rozhovoru zmiňují mraky. Třeba to, že úspěch v obchodu je výsledkem vůle a disciplíny. Nebo že jejich firma je minimálně z poloviny technologická.

Takhle na svůj byznys koukají Martin Jůza (CEO a filmový producent) a Filip Veselý (COO a CTO) ze studia Krutart s.r.o. Dva ze tří zakladatelů, jež by dnes mohli svoje zkušenosti předávat dál. Je ale žene naplnění jejich vize. Dělat zábavné filmy pro ději v planetáriích. A vybudovat stomilionový malý Pixar v jejich oboru. Nepochybuju, že se jim to podaří. A o čem jsme se bavili?

🔸 Jak vybírali svoji specializaci?
🔸 Co je vedlo k touze po vlastním produktu?
🔸 Jaký je jejich obchodní proces?
🔸 Jak držet krok se špičkou?
🔸 Jak vyprávět skvělý příběh?

No a protože jejich prací je vyprávět příběhy, poprosil jsem je o jednu věc. Dát nám návod, jak na to. Protože vyprávět příběhy musíme každý. V obchodu, náboru, leadershipu. Proto tu máte bonus „Malá kuchařka storytellingu". Naleznete ho na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i všechny další epizody.