Tom Sova | Jak eliminovat skryté náklady podnikání

Episode 153,   Jul 30, 01:45 AM

Episode image
Vize, mise, BHAG, severka, hodnoty, cíle, procesy … Všechno máte nastaveno a přesto vám to ve firmě skřípe? A není to náhodou tím, že jste zapomněli na ty, kteří tohle všechno mají uvést v život? Vaše lidi?

Speciálně v technických firmách tohle není zas až taková výjimka. Veškeré poučky o úspěšném podnikání jsou formálně skvěle splněny. Jenže protože spousta z nás techniků je zaměřena spíše na čísla než na lidi, máme problém je reálně dostat do života. Čísla jsou totiž jednodušší než lidi. A práci s čísly jsme většinou věnovali několik roků studia. O lidech nám ale nepovídali vůbec nic. Na ně jsme nikde většinou návod nedostali.

Jenže pokud naše vlastní lidi neumíme dobře motivovat, vést, řídit … sypeme mezi motor a převodovku vlastní firmy kila zbytečného písku. Pak to všude skřípe a ve firmě se nám objevují skryté náklady, o který někdy nemusíme mít vůbec tušení.

Proto jsem si do studia pozval někoho, kdo servis lidských duší ve firemním prostředí dělá dnes a denně. Někoho kdo zmíněný písek dokáže vysát pryč a celý stroj vašeho podnikání řádně promazat. Jak na to nám sdělí Tom Sova, CEO Cognitio-Scan s.r.o. Probírali jsme …

🔸 Co jsou skryté náklady podnikání?
🔸 Kde jsou příčiny skrytých nákladů?
🔸 Jak eliminovat skryté náklady?
🔸 Jak má vypadat správná komunikace?
🔸 Jak zjistit, jak moc efektivní komunikace byla?

Je jednoduché o věci jen teoreticky mluvit. Jenže pokud s tím chcete něco udělat, musíte dobře vědět, co se u vás ve firmě přesně děje. Proto Tom sestavil bonusCollective Discovery - Analýza vzorců chování lidí ve firmě“, kde zodpovězením na pár otázek hned získáte jasnější obrázek o situaci. Bonus naleznete na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i všechny další epizody.