Michal Pešek | Jak skutečně důležitá je firemní vize pro majitele

Episode 124,   Jan 09, 02:00 AM

Episode image
"Je lepší mít špatnou vizi než žádnou vizi. A cesta k jejímu dosažení musí být plánovaná společně s vaším týmem. A na té cestě nechte lidi dělat chyby. Naučí se víc, než na jakémkoliv školení."

Jasně že vím, co mám dělat. Nosím to v hlavě už nějakou dobu. Ale vize a strategie, to není nic pro mě.

O vizích a strategiích se píše snad v každé byznysové nebo koučovací knížce. Možná právě proto je bereme za samozřejmou věc. Až tak samozřejmou, že je sami ve firmě mnohdy nemáme formálně zpracované. Nosíme je v hlavě. Mezi vlastní lidi z nich trousíme jen náhodné drobky. A pak se divíme, že nám pod rukama rostou neangažované týmy, které si hrají na písečku jen toho svého oddělení. A snažíme se to všemožně zlomit. Přitom stačí tak málo.

Mít někde formálně stanovenou a jasně komunikovanou vizi a strategii. To už ale víte z těch byznysových a koučovacích knih. To bych nosil dříví do lesa.

Místo toho jsem si před mikrofon pozval někoho, kdo touhle změnou zrovna prochází. Michal Pešek, zakladatel Pešek Machinery si dlouhá léta svoje plány taky nechával pro sebe. Až jednou … A právě o tom je tenhle díl Zážehu, v němž se Michala ptám…

🔸 Co mu vize přináší v praktickém každodenním životě?
🔸 Jaký byl proces tvoření vize prakticky?
🔸 Jak detailně má vizi připravenou?
🔸 Jakou roli ve strategii hrají inovace a obchod?
🔸 Jak měří kroky v naplňování vize?

Michal svoje poznatky zabalil i do materiálního bonusu „Jak na strategický rozvoj firmy“. Naleznete ho na www.martinhurych.com/zazeh, stejně jako všechny další díly.