Tomáš Dolejš | Jak na skutečně úspěšnou digitalizaci firmy

Episode 100,   Jul 18, 2023, 01:00 AM

Episode image
Digitalizace. Jedno z nejčastěji skloňovaných slov dnešní doby. Skoro by se dalo říct, že kdo nedigitalizuje, jako by dneska nebyl. I proto se digitalizací firem a jejich procesů zabývá hromada firem. Mnohdy nevalné úrovně.

Výsledek? Často jednorázový projekt na klíč, konzervující stávající nevyhovující procesy. A pak další. S dalším dodavatelem. Není divu, že výsledkem je nekonzistentní změť čehosi, co pomáhá / nepomáhá. Žádná dlouhodobá vize, žádná vazba na firemní strategii a cíle. A to je škoda.

Mám technologie a koncepční vidění světa rád. Proto jsem si před mikrofon pozval člověka povolaného. Tomáš Dolejš z INFOMATIC se digitalizací firem zabývá víc jak polovinu svého profesního života. A má na ně jiný pohled, než jsem vykreslil výše. Proto jsem hledal odpovědi na následující otázky …

🔸 Proč digitalizace není jednorázová záležitost?
🔸 Jak o digitalizaci přemýšlet jako majitel výrobní firmy?
🔸 Proč je třeba před digitalizací kriticky posoudit všechny procesy?
🔸 Jak motivovat lidi k přechodu na digitalizované procesy?
🔸 Jaká je role kompetenčního týmu pro digitalizaci?

Tomáš pro přehlednost připravil i bonus „10 tipů, jak na digitalizaci vaší firmy", v němž shrnuje nejdůležitější body správné digitální transformace. Určitě si jej nezapomeňte stáhnout. Najdete ho na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i všechny další epizody.