Simona Bodláková | Jak jednoduše definovat firemní kulturu

Episode 68,   Nov 29, 2022, 02:00 AM

Episode image
„Nedělejte si vlastní hodnoty sami. Přizvěte k tvorbě vlastní lidi. Dejte jim čas a prostor. A pokud si berete externistu, dejte jim plnou podporu a buďte součástí tvůrčího týmu. Nesnažte se změnit ostatní, součástí změny musíte být i vy. A vypracované hodnoty začněte používat v každodenní praxi. Uložením do šuplíku jen vyhodíte svoje peníze.“

Bóže, to je bullshit! Samá floskule, tohle mi eura nevydělá. Jen vyhozený prachy.

Ne, že bych takovou reakci otevřeně slýchal příliš často. Ale přiznejme si to, pro spoustu majitelů malých i středních firem jsou mise, vize a hodnoty firmy trochu ezo. A tak se výše uvedené reakci neubrání, byť je to vidět jen na jejich mimice a zesinalé tváři.

O to větší překvapení je čeká, když přece jen k podobnému cvičení svolí. Jejich týmy to stmelí, lidi povzbudí, firmu nakopne. Bez výjimky. Pak už jen stačí vypracované dokumenty nezaložit do šuplíku, ale začít svoje hodnoty, misi a vizi řádně žít. A to jim tak nemusíte ani říkat. To v případě, že by tyhle „vznosné“ pojmy děsily vás, nebo vaše lidi.

Oč více tohle téma rezonuje LinkedInem, o to méně se s ním potkávám v každodenním životě svojí bubliny, která tak tak stačí odbavovat rutinní záležitosti. A tak jsem téma zařadil i do Zážehu.

Volba byla jasná. Simona Bodláková je v hledání hodnot a firemní kultury profík. Navíc je jako já členkou Mastermindklubu, takže jsem měl experta přímo pod nosem. Výsledek je myslím skvělý.

Postupně procházíme jak ty „ezo“ věci, tak praktické rady, třeba …

🔸 Jaký dopad má jasná firemní kultura na reálný byznys?
🔸 Jak začít hledat firemní hodnoty?
🔸 Jak moc může majitel vtisknout týmu svoje hodnoty?
🔸 Jak se k hodnotám chovat jako majitel / ředitel?
🔸 Jaké firmy mají mít hodnoty formálně zpracované?

Jo a pokud potřebujete kuchařku … Máme. Simona zpracovala ebook „Jak jednoduše definovat firemní kulturu“. Tam to všechno je. Takže si ho nezapomeňte stáhnout.

Mrkněte na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i další epizody včetně bonusů.