Inspirace od 100letých podnikatelských rodin s Dennisem T. Jaffe

Episode 86,   Sep 15, 10:05 PM

Episode image
V této epizodě se Vladimír Fichtner a Josef Podlipný věnují připravované návštěvě renomovaného amerického experta na rodinné bohatství.

Dennis T. Jaffe má více než 40 let zkušeností s poradenstvím pro stovky úspěšných rodin a dynastií po celém světě. 

Své poznatky sepsal mimo jiné do knihy Vypůjčeno od vašich vnoučat (Borrowed from Your Grandchildren: The Evolution of 100-Year Family Enterprises). 

Do Prahy Dennis přijede v říjnu 2024 a osobně povede workshopy zaměřené na dlouhodobou správu bohatství a udržení stability v rodinných vztazích.

Workshopy budou zaměřeny na dvě různé skupiny rodin – první den pro rodiny, které již nevlastní rodinnou firmu nebo ji neplánují dále rozvíjet, a druhý den pro rodiny, které si chtějí firmu udržet a předat ji dalším generacím. 

Dennis věří, že účast a zapojení více generací může vést k hlubšímu porozumění a posílení rodinných vztahů, což je klíčové pro dlouhodobé zachování rodinného majetku.

Mezi témata, která budou rodiny Vladimíra, Josefa a dalších rentiérů diskutovat, patří zapojení dětí, nástupnictví, mezigenerační komunikace, role rodinných členů při správě majetku nebo filantropii.

Vladimír a Josef pak v této epizodě popisují, jak budou workshopy probíhat, jaký typ rodin se účastní a co mohou účastníci očekávat. Diskutují také o konkrétních příkladech a výzvách, kterým čelí české (i slovenské) rodiny při správě a předávání rodinného majetku.

Pokud vás zajímá, jak úspěšně předat rodinné bohatství a zajistit jeho udržení po generace, více informací o workshopech najdete na adrese www.mezi-rentiery.cz/dennis.