Vím, jak podpořit pedagogického lídra v čele školy - Naďa Eretová

Season 1, Episode 122,   Sep 24, 01:00 AM

Episode image
Naďa Eretová vede už 14 let redakci Řízení školy ve společnosti Wolters Kluwer ČR a.s. Ta poskytuje odborné informace právníkům, daňovým i účetním poradcům a v neposlední řadě i pracovníkům ve školství, především managementu škol.

Naďa vystudovala pedagogickou fakultu, obor český jazyk – dějepis. Vnímá, že vzdělávací systém se nezmění mávnutím kouzelného proutku, zároveň ale věří, že pomocí systematické práce docílíme, že děti budou do školy chodit rády a odcházet připravené pro život v rychle se měnícím světě.

Denně v práci potkává ty, kterým na vzdělávání záleží, především ředitele škol. To se propisuje do obsahu aplikace Řízení školy i celého portfolia redakce. Spolupracuje s řadou zajímavých a důležitých institucí i organizací a aktivně se zapojuje do diskusí o vzdělávání. Propojuje ty, jimž na vzdělávání záleží. Klíčovou roli ve školách vidí v osobě ředitele – to on je ten, který udává směr. Proto většina jejích kroků míří a bude mířit právě k němu a jeho podpoře.

Naďa má dva dospělé syny, je čerstvou a nadšenou babičkou, radost má také z poznávání nových míst a měst a když si (nejen) rodina pochutná na tom, co uvaří a upeče. 

Jaká by měla být role ředitele školy a jak se ředitel může stál lídrem? Jak jej lze v jeho roli podpořit? Jak vypadá dobrá škola a čím se řídit při výběru školy? A kam podle Naďi kráčí české školství?