Správa rodinného majetku ve výši 5 miliard

Episode 83,   Aug 25, 10:20 PM

Episode image
Jeden z klientů Fichtner Wealth Managers se připravuje na prodej své firmy.
Změna ve struktuře majetku vyžaduje nový přístup k vybudovanému bohatství.

To je důvod, proč s ním tým odborníků dlouho před samotnou změnou diskutuje nejen nové možnosti, které se mu tím odkrývají, ale také výzvy, které před ním stojí.

Vladimír Fichtner a Josef Podlipný sdílejí podrobnosti z jednání a zdůrazňují, jak důležité je plánovat dopředu a připravit se tak na správu významného majetku.

Diskutují o tom, jak zapojit do správy majetku rodinu, včetně životního partnera a dětí, aby se předešlo problémům a aby všichni chápali důvody a cíle správy rodinného bohatství.

Vladimír rozebírá, jaký význam má definování účelu majetku a jeho rozdělení do různých oblastí, jako je osobní či rodinná potřeba a filantropie.

Josef popisuje, proč je vhodné mít na své straně zkušený tým odborníků, kteří pomáhají promýšlením různých dopadů zdánlivě maličkých rozhodnutí.

V této epizodě podcastu Mezi Rentiéry se dotýkáme také emocionálních výzev, které s sebou správa významného majetku nese. Například jak se vyhnout tomu, aby peníze negativně ovlivnily rodinné vztahy nebo životní hodnoty.