Nemovitosti v USA – příležitosti a úskalí přímé investice

Episode 81,   Aug 12, 02:58 AM

Episode image
Ceny nemovitostí v USA v posledních dvou letech převážně klesají.
Pro mnohé to může představovat příležitost.

Josef Podlipný v USA za posledních 14 let vybudoval významné portfolio nemovitostí a v tomto podcastu sdílí zkušenosti z různých lokalit a to, co všechno by měli investoři zvážit před vstupem na tento trh.

Proč je americký nemovitostní trh atraktivní? Důvodů je hned několik a Josef vedle diverzifikace majetku zmiňuje i velikost, robustnost a třeba historickou schopnost zotavit se z krizí.

Je však kriticky důležité rozumět specifikům jednotlivých lokalit v USA, protože i krátká vzdálenost může znamenat výrazné rozdíly v hodnotě nemovitostí a jejich výnosnosti.

Správné plánování může znamenat velký rozdíl v daňové zátěži. Někdy i desítky procent. Josef sdílí i osobní zkušenost, že pro nastavení majetkové struktury je potřeba mít místní odborné znalosti.

V Americe vládne tvrdý kapitalismus, který nikomu nedá nic zadarmo. Pro mnohé  může být překvapením náročnost kupujících a nájemníků nebo přísná pravidla.

Oproti investování v Evropě není investice USA není krátkodobou záležitostí a vyžaduje pečlivé plánování - třeba i toho, jak pracovat s výnosy, které jsou opravdu zajímavé.

Tato epizoda podcastu Mezi Rentiéry je nezbytným poslechem pro každého, kdo zvažuje investice do nemovitostí v USA. Najdete v ní cenné rady a upozornění, jak se vyhnout častým chybám a jak správně přistoupit k investování na lákavém americkém trhu nemovitostí.

Poslechněte si také epizodu 40, ve které se Josef soustředí spíše na rizika spojená s investičními nemovitostmi v USA.