Co 55letého rentiéra naučil infarkt - lekce o zdraví a správě majetku

Episode 80,   Aug 04, 10:05 PM

Episode image
Josef Podlipný zažil na začátku června život ohrožující situaci - dostal srdeční infarkt. I když žije zdravým životním stylem, sportuje, nechyběl kousek a nemusel se dožít svých 56 narozenin.

Naštěstí vše dopadlo dobře a Josef se s námi může podělit o své myšlenky a prožitky z průběhu infarktu, přípravu, která mu přinášela klid, a také několik věcí, které na základě své zkušenosti změní ve své rodině.

Správa majetku v krizové situaci není jednoduchá. Vladimír Fichtner s Josefem zdůrazňují důležitost přípravy na krizové situace, jako je infarkt nebo jiné život ohrožující události. Jasně definované role, jako jsou správce pozůstalosti a opatrovník, mohou rodině zvládnout náročné situace s menším stresem.

Rodinná komunikace je v náročných chvílích vypjatá. Josef otevřeně sdílí, jak to probíhalo o něj a co by příště udělal lépe, aby jeho blízcí nebyli v takovém stresu.

Nečekaná situace může zastihnout i zdravého člověka, ale to neznamená, že bychom měli péči o zdraví podceňovat. Josef dokazuje, že investice do zdraví se vyplatí. Zároveň sdílí jednu drobnost, kterou podcenil a teoreticky se díky ní mohl infarktu vyhnout.