Evropa tahá za kratší konec provazu: Orientace pro zachování bohatství

Episode 71,   Jun 02, 10:05 PM

Episode image
Volby do Evropského parlamentu jsou za dveřmi.
Jak dopadnou? 
Pozitivně či negativně?

To není tak důležité jako to, zda je váš majetek připraven i na nepříjemné scénáře, kdyby k nim v Evropě došlo.

V této epizodě se Vladimír Fichtner a Josef Podlipný věnují aktuálním geopolitickým a ekonomickým rizikům, kterým čelí Evropa, a jak se na ně můžete jako správci rodinného bohatství připravit. 

Vladimír zdůrazňuje, že je klíčové řešit možné scénáře bez ohledu na jejich pravděpodobnost. Pro udržení a ochranu rodinného majetku je nezbytné přemýšlet v dlouhodobém horizontu desítek let. 

Josef doplňuje příběhy z amerického nemovitostního trhu a upozorňuje na důležitost mít dostatečnou hotovost a diverzifikované portfolio, které umožní překonat krizová období.

Vladimír a Josef diskutují také o výhodách finančních aktiv, které jsou snadno přenositelné a likvidní, což umožňuje rychle reagovat na měnící se podmínky. 

Důležitým tématem je i to, jak se evropské akcie a investice liší od amerických a proč je důležité mít majetek rozložený v různých regionech a měnách. Rodinné bohatství by mělo být chráněno před regionálními riziky tím, že část aktiv bude mimo Evropu.

Pokud vás zajímá, jak se připravit na budoucí rizika a zajistit, aby vaše rodinné bohatství bylo chráněno i v nejistých dobách, nenechte si ujít tuto epizodu podcastu Mezi Rentiéry. Vladimír a Josef nabízejí cenné rady a strategie, jak diverzifikovat majetek a být připraven na různé scénáře budoucnosti.