5 faktorů, které podnikatelům pomohou lépe využít finanční investice

Episode 20,   May 28, 2023, 10:05 PM

Episode image
Úspěšní podnikatelé mají často problém, jak se sžít s finančními investicemi. První řeší svůj byznys, potom řeší často nemovitosti a finanční investice často řeší jako poslední. Čím to je?

Vladimír a Josef sdílí své zkušenosti finančními investicemi a definují 5 důležitých faktorů, na které by majitel firmy měl dát pozor, aby zbytečně nepřicházel o peníze.

1) Udržujte kontrolu: Zapojte se do procesu rozhodování a zajistěte, aby všechno bylo schváleno podle vašich preferencí.

2) Hledejte jasnost: Vyhněte se složitým prezentacím nebo žargonu, který by vás mohl zmatit. Je důležité dobře rozumět tomu, co vám je prezentováno nebo doporučováno.

3) Věnujte čas svému vzdělávání: Poznávejte finanční svět podobně jako poznávali podnikání nebo nemovitosti. 

4) Vypracujte si jasnou filozofii: Pochopíte své cíle, ať už se jedná o ochranu majetku nebo agresivní růst. Udržujte svou investiční strategii v souladu s vašimi cíli a hodnotami.

5) Zvažte poplatky založené na výkonech: Při spolupráci s finančními odborníky zvažte ty, kteří mají osobní zájem na vašem úspěchu. Tím zajistíte, že jejich budou zájmy ve shodě s vašimi. Nejprve vyděláte vy, následně oni.

S využitím těchto faktorů se budete lépe pohybovat ve světě finančních investic a budete dělat informovanější rozhodnutí.