Lukáš Zeman: Jsme tlumočníci dat. Pomáháme firmám lépe se rozhodovat

Episode 55,   Apr 18, 2023, 08:00 AM

Episode image
Podle Lukáše Zemana, dalšího hosta našeho podcastu Byznys nářez, lidé nechtějí dokonalý dashboard, chtějí systém, který jim v práci reálně pomůže. Automatizaci stále se opakujících úkolů. A právě s tím pomáhá Lukášova firma Kindle Analytics středně velkým firmám. Lukáš má za sebou víc než desetiletou zkušenost jako datový analytik pro značky jako je Tesco a Rohlik.cz, na kterou navázal založením vlastní firmy.

Lukáš velmi zajímavě popisuje, jak může ve firmách probíhat automatizace kancelářské práce a proč dobrý reporting dnes už nestačí. Díky tomu, že práce s daty se dnes dá řešit mnohem levněji a snadněji než před lety, na to začíná přicházet stále více firem. Některé to ví rovnou, některé je zapotřebí trochu pošťouchnout. Jak Lukáš říká, firmy často nevědí, co nevědí. A co by vědět mohly. V Kindle analytics jim to dovedou ukázat. O čem dalším jsme se bavili?

🔸 Využívají v datové analytice AI?

🔸 Jak fungují algoritmy a proč je důležité je dobře „krmit”?

🔸 Proč není nejlepší nápad fungovat jenom v Excelu?

🔸 Kolik ve firmě vlastně zahodíme dat?

🔸 Jak si v rámci firmy otestovat datovou vyspělost?

Poslechněte si rozhovor, kde data hrají hlavní roli. Ale varuju vás, Lukáš o nich mluví tak zajímavě, že budete mít pravděpodobně nutkání zamyslet se nad tím, co by u vás šlo zjednodušit a vylepšit.