Filip Hrstka – Lidé v našich obchodech rádi tráví čas

Season 1, Episode 9,   Jun 18, 2020, 02:00 PM

Episode image
Filip Hrstka je jednatelem ve společnosti Chaukiss, která vyrábí papírová přáníčka a další dárkové produkty. Současně v Táboře provozuje franšízový obchod Place store a natáčí byznysový podcast. 

Jak řeší právní stránku svého podnikání? Jaké výhody představuje franšíza? Proč se rozhodl otevřít kamennou prodejnu a jaké kroky musel ve vztahu k úřadům podniknout? A jak reaguje na konkurenci kopírující jejich produkt? Poslechněte si tento rozhovor a vše se dozvíte.

 
 
Dnes žijeme v době velkého boomu on-line podnikání, sám jste o tom mluvil, že vlastně v Chaukiss jste si mysleli, že to bude jenom doplněk, ale není tomu tak. Proč jste se vůbec v této době rozhodl jít cestou kamenné prodejny?
 
Je to výzva. Samozřejmě je boom všechno dávat do on-linu, ale na druhou stranu si myslím, že v tom off-linu vzniká velká mezera. Lidé budou chtít zažívat takový ten shopping experience, a prostě jít někam do obchodů, aby se jim to tam líbilo. Samozřejmě, budou ubývat takové ty kamenné prodejny, ty klasické, které nezměnily svůj koncept po dobu dvaceti let. Ale myslím si, že se budou otvírat nové, které právě budou chtít nabídnout nějaký zážitek tomu koncovému zákazníkovi, a je to furt určité chování, to nakupování, takže každopádně je to výzva. 
 
Řekl jste, že tedy budou ubývat, podle Vás, prodejny, které nenabídnou zážitek. Jak by ten dnešní nákupní zážitek, z pohledu zákazníka, měl vypadat?
 
Myslím si, že to je takový celek, ať už, co se týče, kde ten obchod je, jak vypadá, co se tam prodává, jací tam jsou lidé. U nás ti lidé, když jdou do toho obchodu, tak málokdy to jsou rychlé nákupy. Ti lidé tam prostě rádi tráví čas. Dostáváme pozitivní zpětnou vazbu. Vidím, že tam jsou prostě rádi, že je to takové friendly, že se s nimi dohodneme. Nebo když něco shání, něco konkrétního, tak my se zase domluvíme s tou značkou, aby jsme to dostali a snažíme se jim vyhovět s tím, že si stále snažíme zachovat nějaké standardy.